Bättre responsiv förhandsgranskning i WordPress

På IVEO arbetar vi mycket med både WordPress och responsiv design. Något som vi själva tyckte saknades i WordPress var möjligheten att på ett enkelt sätt se hur de ändringar man gör på ett inlägg eller sida ser ut på mobila enheter.

WordPress har länge haft en funktion som ger redaktörer möjlighet att förhandsgranska sina inlägg, men då öppnas ett helt nytt fönster och man måste justera bredden på fönstret för att få en responsiv upplevelse. Något enklare måste gå att göra tänkte vi och utvecklade helt sonika en egen lösning för att förhandsgranska responsivt material, allt för att göra det lättare för redaktörer att se till att nytt innehåll ser bra ut även på mobila enheter. Lösningen fungerar enligt skärmdump nedan:


IVEO ResponsivePreviewer

Genom att klicka på ”preview” inne i adminpanelen får du direkt upp en mobil version av sidan/posten du håller på att redigera. Du kan sedan välja mellan ett antal populära mobila enheter för att se hur ditt nya innehåll ser ut på just den enheten. Vi kallar det en responsiv förhandsgranskare.

Vi tror och hoppas att detta verktyg är något som kommer underlätta hanteringen och skapandet av responsivt innehåll på webbplatser baserade på WordPress. Vi vet hur viktigt det är att fokusera på responsivt innehåll då upp emot 60% av Sveriges befolkning kommer att ha tillgång till en surfplatta (tablet), och upp emot 80% dagligen kommer att använda sig av mobilt internet från mobiltelefon eller surfplatta inom de närmaste åren.

Vill ni veta mer om hur vi arbetar med webbutveckling och framförallt responsiva webbplatser är ni mer än välkomna att kontakta oss. Förhandsgranskningsverktyget inkluderas i alla våra reponsiva leveranser.

Skrivet den 20 augusti av

Vilhelm Josander

Skriv en kommentar

  • XHTML: Du kan använda följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

2 kommentarer

  1. Alex skriver:

    Är denna lösning tillgänglig som plugin? Vore grymt i så fall!