Donera mobilskärmen till Läkare i Världen

Tillsammans med JMW Kommunikation gör vi ett pro bono-uppdrag för Läkare i Världen. Syftet är att uppmärksamma deras arbete för allas rätt till sjukvård.

Läkare i Världen är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som arbetar för att hjälpa människor i utsatta situationer, främst med hälso -och sjukvårdsinsatser. I Stockholm har Läkare i Världen en liten mottagning i Hjorthagen som behöver ekonomiskt stöd för att kunna bedriva sin verksamhet.

Läkare i Världen behöver därför fler bidragsgivare. Tillsammans med JMW har vi därför utvecklat en gratisapp som ska hjälpa dem nå ut med information om vilka de är och vad de gör. På det sättet behöver de inte lägga pengar på dyra annonskampanjer. Potentiellt har vi möjligheten att skapa Sveriges största informationskampanj helt gratis. Men då behöver vi din mobilskärm.

Screen Donor är en app som gör att du kan donera oanvänd yta på din mobilskärm till Läkare i Världen. De flesta lägger mobiltelefonen på bordet framför sig när de går på möte, tar en after work eller fikar med kompisar på stan. Du känner säkert igen dig. Skärmen är då svart eftersom mobilen går ner i sparläge. Detta är en oanvänd och väldigt synlig yta att använda för kommunikation.

Screen Donor använder den tomma skärmen till att säga något viktigt, som lika sjukvård till alla. Det blir som ett omvänt mobilskal som syns när mobilen ligger på mötes- eller fikabordet.
Du kan hjälpa Läkare i Världen och bli bidragsgivare här. Vill du vara med och sprida viktig information om deras verksamhet kan du ladda ner Screen Donor gratis från App Store och Google Play. Stort tack till JMW Kommunikation, André Sebastie och Jonas Böttiger som alla ställt upp pro-bono med konceptutveckling, videoproduktion och foto.

Ladda ner applikationen på AppStore här.

Ladda ner applikationen på Google Play här.

Skrivet den 16 februari av

Johan Wallberg

Skriv en kommentar

  • XHTML: Du kan använda följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>