Donera oanvända twittertecken till Läkare i Världen

Tillsammans med JMW Kommunikation fortsätter vi vårt pro bono-arbete för Läkare i Världen. Vi har gått vidare på inslagen bana med att leta oanvända ytor för kommunikation där vi kan låta människor donera annonsyta till Läkare i Världen. På så sätt hjälper vi dem spara in annonspengar som istället kan gå till kärnverksamheten, d.v.s. att hjälpa fler människor i behov av vård. Förra året gjorde vi mobilappen Screen Donor där användare kunde donera yta på sina mobilskärmar till annonser från Läkare i Världen. I år satsar vi på Twitter med tjänsten Tweet Donor.

Det är nämligen så att det finns siffror som visar att medellängden på ett twitterinlägg är cirka 68 tecken. Då maxantalet tecken på Twitter får vara 140 så innebär det att 72 tecken, i genomsnitt, går till spillo varje gång någon twittrar. Tecken som skulle kunna användas till att säga någonting viktigt om Läkare i Världen. Därför har vi skapat Tweet Donor.

Med det sagt hoppas vi nu att du som har ett Twitterkonto ska logga in på www.tweetdonor.com, skriva dina redan din tänkta ”tweets” precis som vanligt, de tecken du inte använder kommer att omvandlas till viktiga textbudskap från Läkare i Världen. Texten läggs in automatiskt i ditt inlägg och du kan sedan välja att publicera som vanligt i ditt flöde. På detta sätt hjälper du Läkare i Världen att nå ut till fler människor vilket är viktigt då de som ideell organisation är beroende av bidrag och volontärer.

Se filmen om TweetDonor

Skrivet den 19 april av

Per Almhorn

Skriv en kommentar

  • XHTML: Du kan använda följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>