Utveckling med ExpressionEngine

ExpressionEngine är ett flexibelt, kraftfullt men enkelt CM-system. ExpressionEngine är ett mycket utbrett och populärt CMS med en mängd användbara funktioner. Systemet är flexibelt genom att erbjuda en stor och anpassningsbar grund som går att tillämpa på många olika typer av projekt. I jämförelse med WordPress är det avsevärt större och erbjuder fler konfigurationsmöjligheter vilket, beroende på projekt, kan vara mycket värdefullt.

Kommersiell licens

För offentlig sektor och uppdragsgivare med omfattande projekt rekommenderar vi definitivt en titt på Expression Engine. Detta är ett kommersiellt CMS med fokus på säkerhet och goda förutsättningar för många användarhierarkier, stora katalogstrukturer, multipla sidtyper och många språk. ExpressionEngine innebär ett skalbart val där man kan bygga såväl en blogg som en nyhetsportal.

ExpressionEngine är en kommersiell produkt där man köper en licens för sin installation. Den kommersiella licensen är förmånlig om du exempelvis avser att ta beltalt för tillträde till webbplatsen (Om man tar betalt för tillträde till exempelvis en WordPress webbplats hamnar man i en juridisk gråzon pga. GNU). Licensen omfattar viss teknisk support genom ExpressionEngines utvecklarforum.

Ellislab som står bakom ExpressionEngine (och även CodeIgniter som ExpressionEngine är uppbyggt på) erbjuder olika paket omfattande prioriterad användarsupport (redaktörssupport).

Tillgängliga Moduler

Vi på IVEO är experter på hur man kombinerar de bästa befintliga modulerna på marknaden (Expression Engines motsvarighet till WordPress Plug-ins) med top-of-the-line systemutveckling för ett enastående resultat. Vi har skrivit många egna moduler som vi återanvänder som bas i nya projekt.

ExpressionEngine kan uppfattas som lite anonymt eftersom det inte är lika spritt som gratisalternativen WordPress och Drupal. Det finns däremot en uppsjö av stora företag som valt att arbeta med Expression Engine, däribland: Adobe, Apple, Nike, Nokia och Sony.

ExpressionEngine med responsiv design

Vi på IVEO prioriterar responsiva gränssnitt i bred utsträckning när vi producerar nya webbplatser, intranät och digitala kampanjer. Vi har arbetat med reponsiva gränssnitt för ExpressionEngine och WordPress sedan 2009.