Kamasa Tools live på EPiServer 8

kamasa tools webbplats

Kamasa Tools, Sveriges ledande tillverkare av kvalitetsverktyg (med livstidsgaranti!) går äntligen live med sin nya EPiServer 8-baserade webbplats efter månader av hårt arbete. Ett arbete som har gått ut på att förnya och modernisera Kamasa Tools digitala identitet såväl som att förenkla och förbättra det redaktionella arbetet internt.

Valet föll på EPiServer 8

Nya kamasatools.com lanseras på den senaste versionen av det populära CMSet EPiServer 8 där vi bland annat drar nytta av kraften med blocks (blocks används för flexibel och dynamisk publicering av olika innehållstyper på valfria platser på webbsidan) och multispråk (EPiServer har inbyggt stöd för att hantera ett valfritt antal språk på ett smidigt sätt). Webbplatsen återfinns på hela 11 språk i samband med lanseringen och Kamasa Tools kan med enkelhet lägga till fler.

Externa integrationer

Vidare är webbplatsen integrerad mot Elanders ”WebBase”. WebBase är ett katalogsystem som innehåller all produktdata för Kamasa Tools sortiment. Flera gånger dagligen importeras produktdata från WebBase till EPiServer och indexeras där i en Elasticsearch-instans som används som sökmotor för webbplatsen. Även alla vanliga redaktionella sidor, inlägg och block indexeras i Elasticsearch. Kamasatools.com’s EPiServer 8 är även integrerad med Apsis epostmarknadsföringssystem för att dynamiskt rapportera in nya prenumeranter till respektive språks epostlista.

Arbetsgrupp

  • Kristoffer Palm – Lead EPiServer Developer
  • Thomas Durrani – EPiServer Developer
  • Johan Wallberg – Frontend Developer & UX/Design
  • Per Anderberg Almhorn – UX/Design
  • Markus Sackemark – Project Manager

Läs mer

Skrivet den 19 augusti av

Markus Sackemark

Kategorier: EPiServer Integrationer

Skriv en kommentar

  • XHTML: Du kan använda följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>