Responsive design för Föräldrar och Barn

IVEO har producerat ny webbplats med responsive design åt tidningen Föräldrar och Barn (F&B). Föräldrar och Barn, tidigare ägd av LRF Media, togs över av entreprenören Hanna Harge sommaren 2012. Tidningen har funnits sedan 1983 och har med hjälp av IVEO genomgått en stor re-design, ökad webbnärvaro och redaktionell uppdatering. F&B vänder sig till den moderna och nytänkande familjen.

Responsive design till nya plattformen

F&B är ett företag som vill ligga i teknisk framkant och ett naturligt val för en sådan beställare är en responsive design. Besökaren ska förutsättningslöst kunna komma från en mobiltelefon, tablet eller dator utan att användarupplevelsen skiljer sig. IVEO har genom att använda CSS Media Queries byggt upp webbplatsen med ett flertal brytpunkter som formar webbplatsen såsom den ser ut idag. Webbplatsen är byggd med en följsam layout baserad på procentuella förhållanden mellan alla webbplatsens element.

Responsive design är en förutsättning

Responsive design är något som i dagsläget bör vara en grundförutsättning när nya webbplatser ska produceras. Det faktum att internetanvändandet med mobila enheter ökar markant för varje år stärker ytterligare incitamenten att implementera en responsive design. I början av 2014 förväntas, på global basis, internetanvändandet från mobila enheter att vara högre än användandet från stationära datorer. Med detta i horisonten bedömer vi på IVEO att det bör vara ett krav att ha en responsive design i alla nya webbprojekt. Med bakgrund från att ha producerat dussintals webbplatser (kampanjer, kommunikationsplattformar och intranät) med responsive design vet vi också hur detta positivt påverkar användarupplevelsen och därmed får webbplatsens besökare att stanna längre på siten.

Ny digital strategi med SEO i fokus

F&B kommer att arbeta effektivt med sin nya digitala plattform och har nyrekryterad redaktörspersonal som ska arbeta med plattformens publika innehåll. IVEO har utvecklat Föräldrar och Barns nya webbplats med SEO-vänlig struktur och bistått med kompetens för hur man skriver SEO-vänliga texter. IVEOs WordPress-leveranser omfattar alltid en installation och konfiguration av WordPress främsta SEO-verktyg som ger redaktören feedback och tips för innehållet som ska publiceras.

Skrivet den 7 mars av

Per Almhorn

Skriv en kommentar

  • XHTML: Du kan använda följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>