E-handel, Koncept & Design

Macoteket & Digital Inn

Vi utvecklade koncept och design åt Digital Inn och Macoteket, e-handel för Apple-produkter

Digital inn är en Apple Premium Reseller och har idag nio butiker och 120 anställda spridda över Stockholm, Eskilstuna, Linköping, Uppsala och Örebro. Macoteket har funnits sedan 1989 och har länge varit den ledande e-handeln i Sverige för Apple-produkter.

2013 köpte Digital Inn konkurrenten Macoteket och tillsammans är de idag Sveriges största renodlade Apple-återförsäljare. Macotekets butiker bytte namn till Digital Inn och Macoteket blev Macoteket Online.

Under 2014 tog IVEO fram en ny responsiv webb åt både digitalinn.se och macoteket.se som båda har ökat kraftigt i försäljning.

Om Macoteket & Digital Inn

Digital Inn och Macoteket Online är e-handelsspecialister på allt som har med Apple, Mac, iPad och iPhone att göra. De säljer uteslutande produkter från Apple samt tillbehör och kringutrustning som passar Apple-kunden.

Vårt uppdrag

I skapandet av nya Digital Inn låg utmaningen i att ge en premium användarupplevelse åt en premium reseller. Macoteket Online behövde en ordentlig modernisering samtidigt som vi ville behålla delar av den gamla profilen som är starkt förankrat hos Macotekets trogna kunder.

Besök Macoteket

IVEO har sedan ruta ett levererat över vår förväntan

Eric Holm, E-commerce Manager, Digital Inn
Från skiss till design

Vi tog även fram koncept, design och front-end till nya digitalinn.se

Att få kalla sig för en Apple Premium Reseller kräver enligt apple att man ”erbjuder sina kunder förstklassig kundservice med fokus på lösningar, service och support för Apples produkter och tjänster”. Vi tycker att en förstklassig webbplats även bör finnas med i den kravspecifikationen.

Resultatet månader efter lansering var en positivt mottagen produktion av både beställaren och besökarna, och en kraftigt ökad försäljning!

Kolla även in hur vi arbetat med Autoexperten där vi stått för produktion av förstudie, koncept, design och utveckling & integration av nya autoexperten.se.

Se case