E-handel, Koncept & Design, Applikationsutveckling

Easyroad

Följ upp bränsleförbrukningen, undersök motorns hälsa, se var bilen står parkerad - allt från din mobil

Med Easyroad har du din bil med dig var du än är. Följ upp bränsleförbrukningen, undersök motorns hälsa, se var bilen står parkerad – allt från din mobil. Har du tjänstefordon hjälper Easyroad dig hålla koll på och kategorisera dina resor i din körjournal. Köper du till ett Calix bilvärmesystem kan du styra även det med en och samma app – slå på uppvärmningen när du vill eller ställ in en timer.  Lika enkelt som att ställa väckarklockan!

KGK anlitade IVEO för att ta fram koncept och design för produkten samt utveckla mobilapplikationer för iOS och Android, en responsiv e-handel där tjänsten säljs samt ett administrationssystem för vagnparksansvariga. Genom att användaren helt själv (kräver inget verkstadsbesök) ansluter en liten dosa i ODB-kontakten på bilen får man automatiskt tillgång till all data om resorna via applikationerna, man kan kategorisera resorna samt rapportera in de som är tjänsteresor till vagnparksansvarig.

Administrationsläget ger en överblick över alla företagets fordon, inklusive resor, realtidspositionering av bilarna samt möjlighet att sätta geofence och därigenom få en notis när en bil åker utanför ett geofence.

E-handeln fungerar som produktinformation med möjlighet att köpa tjänsten direkt och man får då direkt tillgång till vagnparksadministrationen och så fort man har fått hem dosan till bilen så är man redo att köra igång.

Om Easyroad

Easyroad är en ny tjänst från KG Knutsson AB (KGK). KGK är sedan 1946 generalagent för världsledande tillverkare av tekniskt högkvalitativa produkter med välkända varumärken för fordons- och marinbranschen. Bland varumärkena finns bland annat Easyroad, Autoexperten, Kamasa Tools, Suzuki MC, Arctic Cat m.fl.

Vårt uppdrag

IVEO har tagit fram koncept och design för hela lösningen samt utvecklat de tekniska lösningarna. Det inkluderar native-applikationer för iOS och Android, en webbplats baserad på WordPress med WooCommerce som e-handelskomponent samt ett administrationsgränssnitt utvecklat i AngularJS. Hårdvaran till bilarna (dosan) och backendsystemet levererades av Automile.

Besök easyroad.se