Koncept & Design, Webbutveckling, Applikationsutveckling

UNIQD

Webbapplikationen UNIQD låter dig designa ditt egna smycke direkt i webbläsaren

Med UNIQD kan du rita ett armband direkt i webbläsaren och få den visualiserad i 3d. Rita klart, välj om du vill ha armbandet i guld, silver, brons eller mässing, betala och få armbandet 3d-printat och hemskickat inom 2-3 veckor. Häftigt va?

Vårt uppdrag bestod i utveckla ett 3D-modelleringsverktyg baserat på moderna HTML5-tekniker. Besökarna kan i ett enkelt gränssnitt rita ett armband, justera pennans tjocklek, lägga in bakgrundsbilder att kalkylera efter och dra in färdiga symboler. Armbandet renderas sedan ut i 3D i realtid.

Vi tog även fram en grafisk profil och en responsiv webbplats med funktionalitet för användarhantering och e-handel. E-handeln integrerades i sin tur mot en tredjepartsleverantör som 3D-printar och levererar hem armbanden till användarna.

Om UNIQD

Startup-bolaget från Stockholm utvecklar tjänster och applikationer inom design och 3D-modellering som ska vara enkla att använda för vem som helst. Här presenteras den första tjänsten som IVEO producerat, där besökaren kan designa sitt egna armband.

Vårt uppdrag

Vi formade och byggde en responsiv webbplats med funktionalitet för användarhantering och e-handel och tog fram 3D-applikationen som gör det möjligt för besökaren att rita ett armband direkt i webbläsaren. Inför utvecklingen av applikationen tog vi fram ett så kallat tekniskt proof-of-concept för att säkerställa att kundens önskemål och visioner var realiserbara.

Responsiv webb – från skiss till design